Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Poslovice - osnovne odlike
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Naša narodna književnost proslavila nas je u čitavom svetu. Njen puni sjaj shvaćen je u vreme romantizma. Iako je proboj u svet krenuo narodnim pesmama, slava narodnog pesništva mora se priznati i narodnim poslovicama, kao kratkim narodnim umotvorinama, velike lepote i izražajnosti.
Narodne poslovice nastajale su spontano. one su verovatno jednostavno izletale „iz usta“ govornika, ali su zbog jezgrovitosti pamćene od slušalaca, a onda prenošene, uobličavane i dograđivane. One imaju i odliku istoričnosti koja se vezuje i za narodnu epiku. Ali za razliku od epike čija se sitoričnost ogleda u pamćenju čitavih istorijskih epoha i u opštoj svesti o povezanosti među događajima i vremenima kroz istoriju – poslovice istoričnost imaju u tragu, u jednoj reči, a jednako mnogo mogu ispirčati o životu i mislima onih koji su ih stvarali. Narodne umotvorine imaju široku podelu. Osnovna je na prozu i poeziju – narodne pesme i priče. negde na međi - na granici između proze i poezije stoje sitne narodne umotvorine: poslovice,..

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Osnovne odlik poslovica 5
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10

Referentni URL