Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Kako obrazovanje utiče na razvoj sposobnosti
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Apstrakt

Ovaj rad se bavi vezom obrazovanja i razvoja sposobnosti. Na koji način se psihičke funkcije mogu razviti i usavršiti obrazovanjem. Da bi se znanje stečeno obrazovanjem primenilo, moraju se steći sposobnosti primene tog zanja. Za obrazovanje je dokazano da utiče i na razvoj inteligencije. Brojni naučni radovi su pokazali da muzičko obrazovanje utiče razvoj brojnih kognitivnih sposobnosti.


Ključne reči: Sposobnosti, transfer znanja, obrazovanje, inteligencija


Uvod

Obrazovanje u najširem značenju predstavlja delo ili iskustvo koje utiče na formiranje uma, karaktera i fizičkih sposobnosti individue. U tehničkom smislu, obrazovanje je proces preko kog društvo na pojedince prenosi akumulirano znanje, veštine i vrednosti iz generacije u generaciju.

Cilj ovog rada će biti upoznavanje sa osnovnim pojmovima vezanim za obrazovanje i sposobnosti čoveka i način na koji obrazovanje utiče na formiranje i razvoj sposobnosti i veština.

Ovaj rad sam izabrao zbog interesantnog i zadivljujućeg uticaja koji obrazovanje ima na razvoj čoveka. Ljudsko biće se rađa kao najbespomoćnije biće među svim vrstama živih bića, ali zahvaljujući učenju i razvijanju svojih sposobnosti može se razviti daleko iznad svih ostalih stvorenja.


Sposobnosti


U svetu se prosperitet i napredak društva uvek vezuju za talentovane i vredne ljude, učenike i studente koji su spremni da se razvijaju i uče kako bi se optimalno razvili u skladu sa svojim mogućnostima, i kako bi te svoje sposobnosti u konkretnim situacijama iskoristili na što bolji način....

Referentni URL