Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Istraživanje o poslovanju tri banke - Intessa, Raiffeisen, Aik banke
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Banka i ostale finansijske institucije

Tipovi finansijskih institucija


Postoji veći broj institucija finansijskih tržišta. One su se razvijale uporedo sa razvojem ovih tržišta. Pojedine institucije nastale su pre finansijskih tržišta (banke, štedionice). Neke institucije tvorevina su finansijskih tržišta, kao što su institucionalni investitori (osiguravajuće organizacije, penzioni fondovi), kao i neki finansijski posrednici (investicione kompanije). Postoje različite vrste finansijskih institucija i sve one služe za najefikasnije transferisanje finansijske štednje od suficitnih prema deficitnim ekonomskim jedinicama. Finansijske institucije se mogu klasifikovati na različite načine.

1. Prema jednoj klasifikaciji finansijske institucije se dele u tri grupe:


a) intermedijarne finansijske institucije, b) berze i v) pomoćne i specijalizovane finansijske institucije.
Intermedijarne finansijske institucije u tokovima finansijske štednje od suficitnih do deficitnih ekonomskih jedinica učestvuju tako što i one izdaju (kreiraju) određene finansijske instrumente, koji su predmet kupovine i prodaje kojima se transferiše finansijska štednja. Ove institucije su finansijski posrednici u punom smislu reči. Postoje razne vrste intermedijarnih finansijskih institucija. Najvažnije su: 1) komercijalne banke, 2) štedionice, 3) štedno–kreditne zadruge, 4) osiguravajuće kompanije, 5) penzioni fondovi i 6) finansijske kompanije i drugi institucionalni investitori. Berze su druga specifična vrsta finansijskih institucija. One ne kreiraju svoje finansijske instrumente, već su organizovana mesta za njihov promet...
Referentni URL