Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Polovni traktori-Šta ko zna o tome?
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Poljoprivredni strojevi su od iznimne važnosti za svako gospodarstvo. Brojni su proizvođači i trgovine. Izbor je velik, baš kao i rizik promašaja u izboru. Specifičnost je u hrvatskoj poljoprivredi, kad su poljoprivredni strojevi i njihova tehnologija u pitanju, raskorak spram stadija u kojom se nalazi njihova proizvodnja. Primjerice, kod nas su IMT 539 najprisutniji traktori, stari Goldoni i Labinprogres najučestaliji motokultivatori, stare BCS-ke su najčešće kosilice itd. Jedna od negativnih posljedica takvog stanja stvari je slaba raspoloživost rezervnih dijelova kad su u pitanju polovni traktori, traktorski priključci, motokultivatori, kosilice, kombajni i drugi poljoprivredni strojevi.


Traktori su najvažniji poljoprivredni strojevi. Osnovni su izvor snage u poljoprivredi. Kupovina traktora zahtjeva pomnu analizu potreba i karaktera zadataka u čiju svrhu se kupuju. Predvidite koji traktorski priključci bi Vam mogli u budućnosti trebati. Kupujete li polovni traktor, informirajte se na što trebate obratiti pažnju. Par dobrih savjeta nudi i mehagro.

Polovni traktori-savjeti za kupovinu...

Traktorske freze, kosilice, malčeri, plugovi, rotobrane i drugi traktorski priključci kupuju se vodeći računa o opterećenju kojima će biti izloženi. Teži uvjeti rada traže snažniju kontrukciju.

Motokultivatori zbog malih dimenzija i velike funkcionalnosti imaju široku primjenu u voćarstvu i vinogradarstvu. Za njih se, također, proizvode razni priključci (freze, kosilice, snježnje freze, malčeri i dr.) .Labinprogres motokulitvatori su na ovim prostorima najrašireniji.

Za kosidbu trave za sijeno koriste se strižne kosilice, a za ostalo i strižne i rotacione. Ako površina nije održavana neko vrijeme ili ima dosta granja, bit će potrebno koristiti malčer umjesto kosilice.

Motori za poljoprivredne strojeve na ovim prostorima dosta se prodaju zbog starosti poljoprivrednih strojeva. Kad više nema računice da se radi reparatura motora, stari motor zamjenjuje novi. Najučestaliji motori na poljoprivrednim strojevima su IMR, Deutz, Lombardini, Briggs&Stratton,Perkins, VM i dr.

Agregati su namjenjeni proizvodnji struje. Postoje motorni i traktorski. Ovi potonji agregati, naročito su pogodni za poljoprivredna gospodarstva koja imaju izmuzišta, pa trebaju povremeno rezervni izvor energije za muzilicu i laktofriz kad redovna naponska mreža zakaže.

Ja znam ovoliko, a vi?
Referentni URL