Zastita Prirode I Kulturnog Naslijedja

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zastita Prirode I Kulturnog Naslijedja
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ZAŠTITA PRIRODE I KULTURNOG NASLIJEDJA


Osnovni ciljevi prostornog planiranja i regionalnih politika su zajednički sa ostalim evropskim zemljama i područjima. Politika prostornog razvoja treba da doprinese konkurentnosti, efikasnosti i rastu u datim područjima. Takodje, treba da doprinese ekonomskoj i socijalnoh koheziji unutar zemalja i medju njima, da osigura konzervaciju prirodnog i kulturnog nasledja, zaštitu prirodne sredine i da obezbjedi održivost razvoja.

Stanje životne sredine je značajn o poboljšano u toku poslednje decenije. Emisija najvećeg broja polutanta je smanjeno zahvaljujući padu proizvodnje ali isto tako zahvaljujući i restruktuiranju i uvodjenju ekoloških mjera. Ali još uvijek postoji problem ostavštvine iz prošlosti, čišćenje otvorenih i napustenih kopova, industrijskih postrojenja, deponija smeća. Pored toga, dodatno,povile su se i nove opasnosti naročito u ruralnim područjima. Uslovi očuvaja novoprivatizovanih šuma i zaštićenih područja još uvijek nisu u potpunosti jasno definisane, održavanje velikog sistema odvodnjavanjem i navodnjavanjem nije adekvatno osigurano. Službe koje se bave životnom sredinom moraju da se bore monitoringom manjih ali rasturenih izvora zagadjenja.

Mreža nacionalnih parkova je dobro razvijena u regionu. Poboljšanja su neophodna u oblasti zaštite i primjene zakonskih mijera. Slabije je medjutim, razvijena mreža zaštićenih područja u istočnim zemljama. Zaštićene oblasti su prisutne samo u fragmentima, to su manja i izolovana mjesta i čine rijetke ekološke koriore. Dalje, najvrijedniji prirodni ekosistemi se nalaze u pograničnim oblastima gdje bi zajedničke ili bar koordinisane mjere zaštite i sistemi održavanja bili izuzetno poželjni....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09-08-2010 02:21 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zaštita čovekove životne sredine zavisi od ekološke sveti - izveštaj istraživanja Dzemala 0 3,768 30-07-2011 11:46 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Zaštita životne sredine Dzemala 0 4,036 30-07-2011 11:44 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Zaštita i održivo korišćenje šuma Dzemala 0 3,065 30-07-2011 11:39 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Održivi razvoj i zaštita okoliša Dzemala 0 3,272 23-07-2011 05:52 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ekologija i zaštita tekućih voda Dzemala 0 4,299 23-07-2011 05:38 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: