Upravljanje odnosima sa klijentima u elektronskom bankarstvu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Upravljanje odnosima sa klijentima u elektronskom bankarstvu
UVOD

Danas kad poredimo poslovanje preduzeća nekad i sad, sadašnja situacija globalnog poslovanja i velike konkurencije puno toga je promenila u pristupu i odnosu s klijentima. Potrošači, korisnici raznih usluga i ostali klijenti imaju na rapolaganju široku ponudu na tržištu. Može se reći da i u najboljim okolnostima zadržati klijenta nije ni malo lako, ma kako to na prvi pogled izgleda čudno. Kao ilustracija može poslužiti činjenica da kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država svakih pet godina gube gotovo polovinu svojih klijenata. To je direktan gubitak za preduzeće, a uz činijenicu da pridobijanje novog klijenta ili kupca košta deset puta više nego zadržavanje postojećeg klijenta dovoljno govori da zapostavljanje klijenta može mnogo da košta. Sa druge strane imati lojalne klijente podrazumeva obezebeđen dugoročan odnos s korisnikom na bazi poverenja koji u krajnjem slučaju osigurava profit. Stoga se borba za klijenta postavlja kao jedan od najvažnijh zadataka koji stoje pred današnjim preduzećima. Bez obzira koliko je uspešno preduzeće, neinvestiranje u CRM sisteme (Costumer relationship managament) svakako predstavlja rizik po budućnost preduzeća. Posledica takvih okolnosti je nephodnost uspostavljanja adekvatnih odnosa s kljentima.

Potreba za boljim razumevanjem ponašanja korisnika i interes za one korisnike koji mogu doneti dugoročniji profit se razvojem CRM strategije pojačao i evoluirao. Ljudi u prodaji su tradicionalno bili trenirani za pridobijanje novih korisnika, ili korisnika konkurencije, uz ogromnu podršku masovnog advertajzinga i promocija proizvoda. Danas taj pristup je evoluiran i načinjen je prelaz iz pristupa zadobijanja korisnika u pristup zadržavanja korisnika. Kao posledica, javlja se potreba za novim setom različitih alata. Uspešna preduzeća pridobijaju, zadržavaju što duže, i prate svoje klijente osiguravajući sebi perspektivu upravo kroz pravilan tretman tih odnosa. Povećano zanimanje preduzeća za CRM je izazvao Frederick Reichheld koji je pokazao kako se veliki porast profita moze ostvariti malim stepenom povećanja interesa za upotrebu.

Sadržaj

UVOD 1
I POGLAVLJE 4
1 Elektronsko poslovanje i elektronsko bankarstvo 4
1.1 Počeci i razvoj elektronskog poslovanja 4
1.1.1 Elektronska trgovina 9
1.1.2 Plaćanje na Internetu – elektronsko bankartsvo 16
1.2 Prednost elektronskog poslovanja u odnosu na klasični biznis 16
II POGLAVLJE 19
2 Upravljanje odnosima sa klijentima u elektronskom bankarstvu 19
2.1 Koncept CRM 20
2.2 Metod i cilj uvođenja CRM koncepta u bankarskom sektoru 22
2.3 Metodologija istraživanja 31
2.4 Tipovi CRM pristupa u sektoru finansijskih usluga 32
ZAKLJUČAK 37
LITERATURA 39


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
29-08-2013 11:25 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Upravljanje informacionim sistemima na studiji slučaja derrick 0 753 07-09-2013 10:57 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi za upravljanje sadrzajem Maja 0 1,625 06-03-2012 08:07 AM
zadnja poruka: Maja
  Osnovi poslovne etike u elektronskom poslovanju Dzemala 0 1,338 16-04-2011 06:29 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: