Turizam Majamija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,345
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Turizam Majamija
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz turizma.

Majami (Miami) se ne odlikuje bogatom ili burnom prošlošću, ali za relativno kratko vreme postojanja uspeo je da se svrsta u red najvažnijih gradova SAD, uz rame sa Njujorkom (New York), Detroitom ili Los Anđelesom (Los Angeles). U poslednje vreme on se često naziva “Novi Holivud” zbog razvijene filmske industrije i prestižnog medjunarodnog festivala koji se u njemu održava svake godine.
Turističke vrednosti Majamija ogledaju se kako u antropogenim činiocima tako i u prirodnim vrednostima. Ovde poseban značaj imaju klimatski faktori koji čine da ovo područje nema izražen sezonski karaketer i samim tim stvaraju specifičnost koju dalje treba turistički valorizovati.
Na osnovu terenskih istraživanja obavljenih u Majamiju, zatim na osnovu analize pojedinih turističkih vrednosti, uz kartografski, literarni, stattistički, komparativni i metod kritičnosti dat je prikaz grada i njegove okoline.
U prvom delu su date osnovne prirodno-geografske karakteristike Majamija i južne Floride. U nastavku su obradjene društvene karakteristike grada sa posebnim osvrtom na period pre nastanka grada. U posebnom poglavlju prikazani su kulturno-istorijski spomenici kao i turističke atraktivnosti. Na kraju je dat prikaz svih oblika turizma razvijenih u Majamiju, kao i predlog za obilazak grada u dve varijante.
Posvetio sam ovaj rad Majamiju pošto mi nijedno drugo putovanje nije ostavilo toliko pozitivnih utisaka, iako sam pre toga proputovao gotovo celu Evropu. Kad sam se odlučio za ovu temu doživeo sam prekor od strane prijatelja i poznanika, koji su me savetovali da za rad uzmem neku temu iz naše okoline, ali znajući koliko lepog mi je doneo ovaj grad rešio sam da su ovih pedesetak strana rada najmanje što mogu da učinim da mu se odužim.
Majami nije poput drugih američkih gradova hladan, on se sav pruža posetiocu i to zahvaljujući većinskom latino-američkom stanovništvu koje je puno emocija. Ja sam to iskusio i zbog grada i zbog njegovih ljudi vratiću mu se opet.

TURISTIČKO-GEOGRAFSKI POLOŽAJ MAJAMIJA

Florida je poluostrvo koje se nalazi u jugoistočnom delu SAD-a i zauzima površinu od 151.670 km². Zahvaljujući svojoj morfologiji od 1819. godine, kada su je SAD otkupile od Španije, nije menjala administrativne granice.
Majami se nalazi u jugoistočnom delu Floride i drugi je po veličini grad Floride. S obzirom na svoj položaj imao je i ima izuzetan tranzitni položaj na prelazu iz Severne u Srednju i Južnu Ameriku. SAD zauzimaju vodeće mesto u svetskoj trgovini i zaradi od turizma, a značaj turizma posebno dolazi do izražaja kod Floride i Majamija. Važan faktor za geografski položaj Majamija je Atlanski okean koji omogućava povezanost ovog područja sa drugim kontinentima ali isto tako i sa ostalim delom SAD.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10-05-2010 05:51 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sajt za turizam - kritika jednog turističkog sajta derrick 0 1,726 02-10-2011 07:57 PM
zadnja poruka: derrick
  Turizam kao fenomen , problemi - esej Dzemala 0 3,012 17-08-2011 07:13 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kontinentalni turizam u Srbiji Dzemala 0 2,534 17-08-2011 07:05 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Etno turizam Srbije Dzemala 0 2,060 17-08-2011 07:03 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Turizam - seminarski Dzemala 0 1,793 25-06-2011 12:03 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: