Psihološka priprema sportista

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Psihološka priprema sportista
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


Психолошка припрема је појам који се односи на дуготрајан процес у коме се млади спортисти, уз помоћ знања из психолошке науке и праксе уче да прихвате неке одлике понашања и да формирају неке особине које су битне за успех у спорту, а у исто време је и краткотрајан процес припреме врхунских спортиста за наступајуће такмичење.
Термин „психолошка припрема“ појављује се у руској литератури почетком 60-их година двадесетога века у радовима Рудика и Пунија, Овај термин се употребљавао и у Источној Европи. Стручњаци и истраживачи из Западне Европе су за овај појам употребљавали различите термине као што су „психосоматски тренинг“, „психотонични тренинг“, „психолошки тренинг“.
Руски научници су у вези са психолошком припремом операционално дефинисали два термина и то: психолошком припремом су сматрали припрему спортиста за такмичење у појединим спортовима. А општу психолошку припрему спортиста у току дужег временског периода су описивали термином „вољно морална припрема“.
Мирослав Ванек је проширио значење термина “психолошка припрема“ тако што је сматрао да се психолошка припрема односи како на непосредни тако и на дугорочни општи и специфичан психолошки тренинг врхунских спортиста. Већина аутора данас дефинише психолошку припрему као специфичан психолошки тренинг врхунских спортиста...

САДРЖАЈ:

УВОД 3-4
ОПШТА ПРИПРЕМА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ 4-5
ВОЉНА ПРИПРЕМА СПОРТИСТА 5-6
ПСИХИЛОШКА ПРИПРЕМА ЗА ОДРЕЂЕНО ТАКМИЧЕЊЕ 6-7
МЕТОДЕ ПСИХОЛОШКЕ ПРИПРЕМЕ КОЈЕ ЗАХТЕВАЈУ
УЧЕШЋЕ CТРУЧЊАКА 7-10PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
14-06-2010 11:59 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Psihološka priprema sportista- psihologija Dzemala 0 2,834 14-06-2010 11:56 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: