Pristupni rad - turistički menadžment

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Pristupni rad - turistički menadžment
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Agencijski ugovor o hotelskim uslugama

Ovim ugovorom koji se često naziva i ugovor o rezervaciji obavezuje se hotelijer da će na zahtev turističke agencije za njene klijente rezervisati smeštaj, ishranu i druge usluge po ugovorenim cenama i da će platiti agncijsku proviziju, a agencija se obavezuje da pružene usluge plati neposredno, ili ako usluge plaća direktni korisnik, obavezuje se da izda turističku uputnicu (vaučer). Pošto svakim ugovorom ove vrste mora da prethodi zahtev turističke agencije za rezervaciju, ugovor se smatra sklopljenim kada hotelijer prihvati upućeni zahtev.

Definicija htelskog ugovora je tako široko postavljena da će se ona primenjivati i na ugovor o alotmanu, nmarošitio u delu opštih odredbi koje se odnose na grupe gostiju. Agencijski ugovor za grupe gostiju sklapa se podsredstvom turističke agencije, čijom pojavom u funkciji ugovornog partnera sa ugostoteljem i gostom, ugovor o hotelskim uslugama dobija nove kvalitete uobličene u dva posebna ugovora – agencijski ugovor o hotelskim uslugama i ugovor o alotmanu. Osnovna sličnost ovih ugovora ogleda se u njihovom predmetu, a to je ugostiteljska usluga. U tom smislu, agencijski ugovor o hotelskim uslugama i ugovor o alotmanu, mogu se smatrati podvrste ugovora o hotelskim uslugama. Osnovna razlika između ugovora o hotelskim uslugama sa jedne strane i ugovora o alotmanu i agencijskog ugovora o hotelskim uslugama sa druge strane jeste što prvi sklapa gost neposredno sa hotelijerom, a druga dva sklapa putnička agencija.

Imajući u vidu da su agencijski ugovor o hotelskim uslugama i ugovor o alotmanu u dosta elemenata slični, ukazali bismo na njihove najvažnije razlike:
a) Agencijski ugovor o hotelskim uslugama se sklapa od slučaja do slučaja, dok se ugovor o alotmanu sklapa za veći broj grupa koje agencija šalje hotelijeru kontinuinirano i kontingentima.
b) Agencijski ugovor o hotelskim uslugama predviđa da će hotelijer pružiti određene usluge pojednicu ili grupi u tačno određeno vreme dok ugovor o alotmanu predviđa da hotelijer stavi agenciji na raspolaganje svoje kapacitete za vreme trajanja ugovora.
c) Ugovor o hotelskim uslugama se zaključuje na kraće vreme, a alotmanski ugovor najčešće na godinu dana...

Sadržaj:

1. Agencijski ugovor o hotelskim uslugama
1.1 Obaveze stranaka
1.2 Specifičnosti ugovora za individualne goste i putnike u grupi
1.3 Otkaz ugovora
2. Ugovor o alotmanu
2.1 Obaveze turističke agencije
2.2 Obaveze ugostitelja
3. Ugovor o zakupu ugostiteljskog objekta
4. Ugovor o zastuanju izmeđz hotelskog zastupnika i hotelijera
5. Literatura


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09-09-2010 08:30 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Menadžment malog biznisa - strategijski menadžment derrick 0 1,225 17-09-2013 09:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Menadžment ljudskih resursa - projektni rad Maja 0 1,840 22-03-2012 02:56 PM
zadnja poruka: Maja
  Menadžment operacije i kvaliteta- Pristupni rad Dzemala 0 1,930 02-09-2011 09:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Seminarski rad - Menadžment održavanja objekata erik_bananamen 0 2,158 26-05-2011 12:12 AM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Diplomski rad - Ženski menadžment na primeru Crne Gore erik_bananamen 0 1,175 12-05-2011 08:08 PM
zadnja poruka: erik_bananamen

Skoči na forum: