Predrasude roditelja kao činioci koji ometaju saradnju sa školom

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Predrasude roditelja kao činioci koji ometaju saradnju sa školom
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.U saradnji porodice i škole vidimo mogućnost rešavanja problema sa kojima se suočavaju učenici na planu interpersonalnih odnosa i školskog postignuća. Izdvajamo shvatanje o uticaju mezosistema na dečji razvoj, prema kome neposredni odnosi u jednom mikrosistemu – porodici – mogu delovati na odnose u drugom mikrosistemu – vršnjačkim grupama, ili se odraziti na uspeh u učenju. Većina autora saglasna je da su načini i oblasti delovanja porodice brojni i raznovrsni i da oni zavise od karakteristika šire društvene i kulturne zajednice u kojoj dete odrasta, kao i od sposobnosti i pripremljenosti roditelja. Uspešnost saradnje porodica-škola u velikoj meri zavisi od ličnosti nastavnika i načina vođenja komunikacije sa roditeljima. . .


Saradnja porodice i škole

Porodica kao osnovno socijalno okruženje u kome se ličnost razvija i formira, i škola kao predstavnik institucionalnog vaspitanja i obrazovanja, bitni su činioci u razvoju svakog pojedinca, kao i društva u celini. Stoga nije neobično da su kod nas, a i u čitavom svetu, porodica i škola predmet stalnih proučavanja. Psihodinamika porodičnog života (Ekermen, 1987) nameće veoma mnogo varijabli koje treba istraživati, počev od načina vaspitanja dece, vrste pomoći koja se pruža detetu, formiranja radnih navika i sl. . .


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
25-03-2011 01:28 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Stilovi ponašanja roditelja i tipovi roditeljskog autoriteta derrick 0 1,373 22-01-2013 09:51 PM
zadnja poruka: derrick
  Saradnja roditelja sa školom Dzemala 0 2,326 25-03-2011 01:40 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Podsticaj i uticaj roditelja na dečije bavljenje sportom Dzemala 0 1,817 28-02-2011 07:00 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Odnos roditelja i djece - ij Dzemala 0 3,445 10-09-2010 01:01 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Greške roditelja u vaspitanju dece Dzemala 0 3,556 09-06-2010 07:29 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: