Potreba čoveka za radnim aktivnostima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Potreba čoveka za radnim aktivnostima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


...Čovek je postao čovekom ne samo u toku razvoja oruna rada, već i u toku trajnog usavršavanja samog ljudskog tela kao glavne proizvodne snage. Rad i potreba da radi čoveka je uzdigla do neviđenih visina, dala mi šansu da svoj rad bolje i racionalnije kanališe, da dobije smisao id a se otme sirovom radu radi rada. Rad je prošao kroz različite faze, da bi danas dobio smisao, ali još uvek postoji činjenica i breme nedovršenog i slabo plaćenog rada, gde to postoji, al ii rada koji oslobađa it era čoveka da skrene i promeni misli, al ii da oseti unutrašnje zadovoljstvo.

POTREBA ZA ČOVEKA ZA RADOM

Zašto čovek mora da radi?


Odgovor na ova pitanja zaslužuje posebnu pažnju. Tako, ako podjemo od prvog odredjenja motiva – šta čoveka pokreće na aktivnost – recimo grubo, da ruši materijalne i duhovne tvorevine, da se pokorava nekom autoritetu ili, pak, da jedva obavlja posao za koji je plaćen. Odgovor na ova pitanja obično tražimo u sferi ljudske volje. Medjutim, taj odgovor je ipak nepotpun, jer ne kazuje čime je volja uzrokovana i pokretana, a opšte je poznato pravilo da je celokupno čovekovo ponašanje uzrokovano i pokretano odredjenim potrebama, koje daju snagu čovekovim voljnim aktivnostima. S tim u vezi, valja naglasiti da je cilj svake ljudske potrebe da bude zadovoljena, kako bi se održalo stanje ravnoteže bioloških funkcija njegovog organizma. To stanje ravnoteže naziva se homeostaza, i svako odstupanje od te ravnoteže manifestuje se na čovekovo ponašanje u cilju da se ravnoteža uspostavi. To je ono što čoveka pokreće na aktivnost. Dakle, poremećaj homeostaze je mehanizam koji pokreće čoveka na aktiviranje organizma u cilju uspostavljanja stanja ravnoteže, stanje lagodnosti i prijatnosti.
Jednom rečju, homoestaza je ravnoteža izmedju potrebnog i postojećeg. Na primer: nesklad izmedju potrebne i postojeće količine tečnosti u organizmu pri obavljanju težih radnih aktivnosti i pri povišenoj temperaturi predstavlja potrebu za tečnošću koja se doživljava kao nagon za pijenjem. Uzimenjem vode uspostavlja se ravnoteža potrebne i postojeće količine tečnosti u organizmu, a time i prestanak nagona žedji...

SADRŽAJ

1. UVOD 3
2 POTREBA ZA ČOVEKA ZA RADOM 4
2.1 Hijerarhija motiva u procesu rada 9
2.2 Motivatori u procesu rada 10
3. ZAKLJUČAK 11
4. LITERATURA 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01-09-2010 07:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ličnost i pravo čoveka - sociologija Dzemala 0 2,964 01-03-2011 03:59 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: