Odraslo doba i učenje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Odraslo doba i učenje
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.U radu se prikazuje razvoj nauke o obrazovanju odraslih u kontekstu nastanka i promovsanja koncepta celoživotnog učenja. Definiše se predmet nauke o obrazovanju odraslih te navode temeljne i primenjene obrazovne nauke koje istražuju obrazovanje odraslih. Ukazuje se na razlike između koncepta andragogije i nauke o obrazovanju odraslih (adult education) kao i na odnos svake od njih prema temeljnim obrazovnim naukama (obrazovnoj psihologiji, sociologiji, ekonomici obrazovanja i antropologiji). . .


[align=justify] Obrazovne nauke i društvo znanja

Korelativno ubrzanju naučnog i tehnološkog razvoja i ubrzanju društvenih promena skraćuje se “poluživot znanja” pa zbog toga raste potreba za celoživotnim učenjem. Međunarodna kompetitivnost nacionalnih ekonomija sve više zavisi od stvaranja i primjene novoga znanja u materijalnoj i nematerijalnoj proizvodnji.

Društvo znanja i ekonomija utemeljena na znanju pretpostavlja kvalitetno obrazovanje za sve jer se ljudi osposobljavaju za proizvodnju novoga znanja i za njegovu primenu putem obrazovanja. Zato je i obrazovanje potrebno naučno istraživati kako bi se otkrile njegove zakonitosti. Nauke koje istražuju zakonitosti uspešnog obrazovanja su obrazovne nauke. Njih ima više i međusobno su komplementarne (Husen i Postlethwaite, 1994.). Neke su od njih normativne (normativna filozofija i normativna pedagogija) dok su druge empirijske. Empirijske obrazovne nauke jesu temeljne (edukacijska psihologija, sociologija, ekonomika, antropologija ) i primenjene (pedagogija, andragogija). Sve se obrazovno-odgojne pojave mogu istraživati i s normativnog i s empirijskog naučnog vidika. . .


[/align]


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
25-03-2011 01:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Programirano učenje Dzemala 0 3,030 25-03-2011 01:32 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Motivacija za učenje Dzemala 0 2,982 25-03-2011 12:55 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Učenje na daljinu Dzemala 0 2,053 01-09-2010 08:12 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: