Obveznice

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Obveznice
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Obveznice predstavljaju dužničke hartije od vrednosti i istorijski posmatrano one su najstariji finansijski instrumenti. Obveznice su dužnički finansijski instrumenti kojima se emitent (zajmoprimac) obavezuje da će kupcu (zajmodavcu) o roku dospeća platiti pozajmljeni iznos sa ugovorenom kamatom. Tako investitori kupovinom obveznica mogu kreditirati organe javne uprave, korporacije i druge emitente, pri čemu dobijaju fiksnu kamatnu stopu na tu pozajmicu koja se isplaćuje u tačno određenim intervalima do dospeća, na primer godišnje ili polugodišnje. Kada obveznica dospe za naplatu investitor prima celokupni investirani novčani iznos (nominalnu vrednost obveznice).
Svaka obveznica se sastoji iz plašta i kamatnih kupona. Plašt sadrži osnovne podatke o obveznici kao što su oznaka da je ta hartija od vrednosti obveznica i koja je vrsta obveznice, naziv i sedište emitenta, naziv i sedište kupca ili pak oznaku da glasi na donosioca, iznos na koji glasi obveznica (nominalnu vrednost obveznice), visinu kamatne stope, datum i mesto plaćanja kamate i glavnice (nominalne vrednosti), mesto i datum izdavanja, ime garanta (ako je obveznica garantovana, procenat učešća u dobiti (ako je to učešće predviđeno), oznaku serije i kontrolni broj obveznice, faksimil potpisa ovlašćenog lica i pečat emitenta. Kamatni kuponi sadrže pak, osnovne podatke o samoj isplati kamate: oznaku serije i broj kupona, visinu kamate, datum dospeća, mesto, datum i način plaćanja kamata kao i potpis ovlašćenog lica i pečat emitenta. Ovaj drugi deo obeveznice je značajan zato što vlasnik odnosno imalac obveznice isti mora pokazati emitentu, zajedno sa plaštom, kada dođe vreme za naplatu kamate. . .

rad je na 3 str


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
17-04-2011 01:49 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Obveznice - Finansije Dzemala 0 1,228 17-04-2011 01:48 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Obveznice 3 - finansije Dzemala 0 1,069 06-06-2010 12:57 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Obveznice 2 - finansije Dzemala 0 986 06-06-2010 12:55 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: