Menadžerske funkcije - (funkcija kontrole)

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,293
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Menadžerske funkcije - (funkcija kontrole)
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Kontrolisanje kao jedna od bazičnih funkcija menadžmenta obuhvata skup ciljeva, planova, politika, procedura i pravila kojima se određuju standardi poslovanja i rezultati preduzeća. Menadžeri, kao što je poznato, obavljaju menadžerske funkcije planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole. Sve četiri funcije su usko povezane i poslovi menadžera su uspešni ukoliko su sve fukcije u skladu i uspešno izvršene.
Funkcija planiranja je vezana za donošenje odluka putem kojih se organizacija usmerava prema budućnosti, što podrazumeva donošenje brojnih i različitih odluka. Među njima su najznačajnije: vizija, misija, ciljevi, strategije i planovi. Planiranjem se razvija strategija radi ostvarivanja ciljeva...


KONTROLISANJE KAO FUNKCIJA MENADŽMENTA

Kontrola je menadžerska aktivnost koja zahteva nadgledanje, ocenu, merenje i poboljšanje različitih aktivnosti u organizaciji i njen cilj je da se identifikuju učinci i, ukoliko je potrebno, preduzmu korekcije u odnosu na planirane ciljeve i zadatke i utvrđene normative i standarde poslovanja kao i razvoja organizacije. Funkcija kotrole je usko povezana sa funkcijom planiranja i često se ove dve funkcije označavaju kao „sijamski blizanci“ ili „dve strane iste medalje“. Kontrola je element menadžmenta. Ona predstavlja kraj, ali i početak menadžerskog procesa. To što je na kraju, ne umanjuje njen značaj jer apsolutnog kraja u menadžmentu nema. Zato je kontrola u isto vreme i početna aktivnost jer se u njoj utvrđuje nova misaona konstrukcija za otpočinjanje novog menadžerskog ciklusa ili se potvrđuju postojeća pravila poslovanja..


Sadržaj:


1.UVOD - 3 -
2.KONTROLISANJE KAO FUNKCIJA MENADŽMENTA - 4 -
3.VRSTE KONTROLE - 5 -
4.STILOVI KONTROLISANJA - 6 -
5.PRINCIPI KONTROLISANJA - 7 -
6.PRAVILA KONTROLISANJA - 7 -
7.ZAKLJUČAK - 8 -PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
25-03-2011 11:05 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Oranizacija i organizovanje kao funkcija menadžmenta derrick 0 1,221 25-02-2014 11:57 PM
zadnja poruka: derrick
  Organizacija poslovne funkcije planiranja u preduzeću derrick 0 1,297 25-02-2014 11:55 PM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj položaja (lokusa) kontrole na posao menadžera derrick 0 761 14-09-2013 03:08 PM
zadnja poruka: derrick
  Planiranje kao funkcija menandžmenta Maja 0 2,870 22-03-2012 05:32 PM
zadnja poruka: Maja
  Menadžerske funkcije Maja 0 1,272 22-03-2012 02:27 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: