Matematikom protiv provala

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,293
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Matematikom protiv provala
[Slika: matematika-31-400x300.jpg&sa=X&a...mZNU738f2A]

Hipoteza:


Provalnici dele čovecanstvo na 2 dela:
1. Kod koga su već provalili
2. Kod koga još nisu provalili

Drugu grupu ponovo dele na 2 dela:
2.1 Kod koga ne vredi provaliti
2.2 Kod koga vredi provaliti

Drugu podgrupu opet dele na 2 dela.
2.2.1 Kod koga je opasno provaliti
2.2.2 Kod koga je bezopasno provaliti


Dedukcija:

Pošto znamo broj ljudi na svetu, broj potencijalnih žrtava spada između 0 i 6 milijardi. Neka ovaj broj bude X. Znači broj provalnika, tj Y=6.000.000.000 - X (ne računajući skup samoprovalnika kao vlasnike benzinskih pumpi i gostioničare, koji se može zanemariti).
Nedavno pored X i Y je bilo i M, kao Milicija ali od kada i kod njih provaljuju (čak i oni provaljuju), zbog velikog broja prikrivanja, ovaj broj je izgubio svaki smisao. Ali da se bavimo samo Srbijom.

Srbija=Sr provalnici Sr žrtve tj. Sr=SrY SrX

Taj stav je odavno pao od kada kod nas rade i rumunski provalnici. Naš cilj je da minimalizujemo SrX tj. broj žrtava.
Pošto je Sr konstantno (barem u nekoliko zadnjih godina), to ćemo najlakše postići ako povećamo SrY, tj. broj provalnika. To nam je zasad uspelo. Ali pogledajmo i ostale mogućnosti.
Ne računajmo provalnike sa amnezijom (1.), koji će provaliti na isto mesto. Od ostatka oduzmimo glupe provalnike (2.1), koji će provaliti tamo gde ničega nema. Ovako dobijeni rezultat umanjimo sa brojem kamikaze provalnika (2.2.1), koji će da provale u glavnu stanicu milicije.
Tako ćemo dobiti SrXu tj. ugrožene građane Srbije.
Napišimo našu prvu aksiomu:

SrXu = 2.2.2

Znači ugrožena grupa je ona kod kojih još nisu provalili, ima šta da se odnese, i provala nije opasna. SrXu se može minimalizovati sledećim metodama:

I. Treba ukinuti trudničko. Time će broj stanovnika Sr konvergirati ka nuli. Tako će sa puno drugih problema, i problem provala postepeno nestati (ovaj metod je dosta samoubilački i opasan).
II. Treba smanjiti životni standard. Tj. na manje mesta vredi provaliti. Bilo je pokušaja u ovoj oblasti, ali je bilo i nekih sporednih efekata.
III. Treba povećati sigurnost stanova. (To predlaže milicija)

Znači predloženi metodi su sledeći:
I. Izumiranje Srba
II. Ukinuti životni standard
III. Sigurnosne opreme (alarmi, rešetke, brave...)

Najbesmislenija je treća metoda. To bi samo pokrenulo jednu spiralu naoružavanja, koja bi bila sve skuplja i skuplja. Po rečima nekih provalnika, svaka brava i vrata se mogu otvoriti, samo sa skupljom opremom. Sigurnost našeg stana ništa se ne bi povećala, kao ni neke svetske velesile sa trkom naoružavanja.


Rezultat:


Provalimo u sopstveni stan.
Zašto? Možemo lako izračunati. Po osiguravajućem zavodu verovatnoća da će provaliti u jedan stan je 1:1.000, tj jedan prema hiljadu. A verovatnoća da će u stan provaliti 2 puta zaredom je 1.000*1.000, tj. samo jedan prema milion (1:1.000.000)


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
18-07-2011 08:33 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: