Marketing informacioni sistem - marketing

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Marketing informacioni sistem - marketing
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz informacionih sistema.

Potreba marketing menadžera za informacijama

Za prognoziranje uslova u kojima će se preduzeće naći u budućnosti potrebne su velike količine informacija. Poslovna vizija preduzeća, obim događaja, kratko vrijeme za donošenje odluka i potreba da se u svakoj situaciji donese najbolje moguće rešenje, povećavaju informacione potrebe menadžera i podstiču primenu informacionih sistema. Jedan od zadataka informacinog sistema marketing menadžmenta je da svede rizik na najmanju moguću mjeru da će se donositi pogrešne odluke.
Informacije su obrađeni podaci koji su organizovani tako da imaju određeno značenje i vrijednost za primaoce. Informacija mora biti:

1. Prikladna
2. Relevantna
3. Blagovremena
4. Tačna
5. Da smanji neizvjesnost


Informacije se smatraju podlogom za donošenje svih odluka u savremenom preduzeću. Donošenje poslovnih odluka osim na bazi informacija može se vršiti na bazi intuicije i iskustva. Međutim, u savremenim uslovima poslovanja odlučivanje se sve više zasniva na informacijama a sve manje na intuiciji i iskustvu, jer su informacije te koje doprinose da se smanji rizik poslovnog odlučivanja i poveće uspješnost donijetih odluka. Do optimalnih poslovnih odluka se ne može doći bez adekvatnih informacija jer su one pokretačka snaga za alociranje raspoloživih resursa.

Komplexnost inputa i outputa za uspješno upravljanje savremenim preduzećem zahtjeva da menadžment bude permanentno informisan odnosno da posjeduju znanje neophodno za rješavanje problema u poslovanju preduzeća.

Potreba za permanentnin informisanjem je uvijek bila prisutna. Međutim, kvantitet i kvalitet informacija potrebnih za uspješno poslovanje i razvoj preduzeća značajno se promjenio. Nekada je preduzeće raspolagalo sa samo nekoliko informacija i one su bile dovoljne za ostvarenje poslovnog uspjeha. Nasuprot tome, savremeno preduzeće je uspješno onoliko koliko ima odgovarajućih informacija koje je menadžment sposoban da upotrijebi.

Informacija je specifičan proizvod sa posebnim tržišnim karakteristikama. Tržište informacija je sa visokim stopama rasta. Stoga, informacija je onoliko kvalitetna koliko se može upotrebiti za donošenje tekućih i strategijskih odluka od kojih zavisi budućnost preduzeća.

http://www.maturskiradovi.net/eshop
09-09-2010 09:06 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sistem za podršku u odlučivanju derrick 0 1,162 07-02-2014 01:00 AM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistem prodaja bele tehnike derrick 0 1,465 07-09-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistem prodavnice računara - uml - baza - c# derrick 0 1,955 07-09-2013 11:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi na turističkim brodovima - esej derrick 0 1,057 07-09-2013 11:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi u menadžmentu derrick 0 1,428 07-09-2013 11:16 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: