Mafijaške skupine u rusiji i rusko krivično zakonodavstvo - ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Mafijaške skupine u rusiji i rusko krivično zakonodavstvo - ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U prvoj deceniji postojanja sovjetske države proučavanju kriminaliteta dat je veliki značaj. Prije svega, u svim većim kaznenim zavodima bila su formirana zasebna odjeljenja (kabineti) s ciljem proučavanja ličnosti delinkvenata. Osim toga, osnovan je jedan broj instituta za kriminologiju i istraživanja kriminaliteta u većim univerzitetskim centrima u okviru kojih se preduzima obimna i dosta kompleksna izučavanja ličnosti delinkvenata i regionalna istraživanja o kretanju kriminaliteta, njegove dinamike i strukture. Inače, za pozitivno krivično pravo i krivičnopravnu nauku tog razdoblja karakteristično je da je bilo pod uticajem učenja italijanske pozitivne škole, naročito Ferija, iako je to kasnije, kategorički negirano od nekih sovjetskih teoretičara. U ovom periodu, u domenu etioloških problema, preovladavalo je mišljenje da i društvo prelaznog perioda ima određene protivrječnosti koje pogodouju stravarnju kriminaliteta.

Kriminološka proučavanja u Sovjetskom Savezu naglo su stagnirala nakon 1930. godine. Kriminalistička proučavanja su prestala, kriminalisti su se u svojim radovima ograničavali samo na pojedine apstraktne probleme krivičnog prava; Kriminalitet, njegovi činioci i učinioci objašnjavali su se sa formalno-pravnog aspekta. Sovjetski teoretičari naglo su opstruirali izgradnju sovjetskog krivičnog zakonodavstva, te su zanemareni krivični postupak i krivično pravo.

U oblasti etiologije kriminaliteta razvijeno je poznato pseudomarksističko shvatanje o kriminalitetu kao „ostatku starog društva“. Naime, sve negativne društvene pojave, kao što su alkoholizam, prostitucija, vagabundaža, prosjačenje, besposličenje, kocka i dr. tumačene su kao pojave klasnog društva temeljenog na „ostacima kapitalističkog shvatanja u svijesti ljudi“. Ovakva interpretacija pružala se za pojavu klasičnog kriminaliteta, kao npr. za krivična djela ubistva, silovanja, tjelesnih povreda, tuča i mnoga druga ...

SADRŽAJ:

I – UVOD

II – GLAVNI DIO
1. Ruska Federacija
2. Administrativna podjela Ruske Federacije
3. Ministrastvo Unutrašnjih poslova
4. Tužilaštvo Ruske Federacije
5. Mafijaške skupine u Ruskoj Federaciji
6. Najpoznatije mafije i mafijaški šefovi
7. Lopovski kodex

III – ZAKLJUČAK

IV – LITERATURA


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11-08-2010 09:17 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Krivično-pravo derrick 0 3,110 21-09-2013 01:20 AM
zadnja poruka: derrick
  Krivično delo genocid derrick 0 1,516 24-01-2013 07:12 PM
zadnja poruka: derrick
  Krivično delo ubistva derrick 0 1,261 24-01-2013 12:14 PM
zadnja poruka: derrick
  Krivično-pravna zaštita tajnih podataka u srbiji Maja 0 1,415 24-02-2012 03:32 PM
zadnja poruka: Maja
  Krivično delo protiv imovine - Kradje Maja 0 2,243 24-02-2012 03:26 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: