Komunikacioni sistemi Ericsson

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Komunikacioni sistemi Ericsson
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informacionih sistema.

Mobilni komunikacioni sistemi su danas medju najznačajnijim telekomunikacionim sistemima koji rade u oblasti mirotalasa. Veoma brz razvoj mobilnih komunikacija predstavlja glavno obeležje razvoja telekomunikacija na kraju XX i početkom ovog veka.

Četrdesetih godina u SAD počeo sa radom prvi javni sistem mobilne telefonije - BTL (Bell Telephone Laboratories), a pedesetih u Evropi. Jedna bazna stanica pokrivala je jako veliku oblast. Centralni radio predajnik u baznoj stanici emitovao je signal velikom snagom obezbedjujući vezu sa mobilnim korisnicima na udaljenosti i do 100 km od bazne stanice. Mobilni telefoni veliki i sa velikom potrošnjom snage. Mali kapacitet sistema, osetljivost na interferenciju. Veoma skupa usluga!!!

Oko 120 kHz za prenos jednog govornog kanala. Sa razvojem FM tehnologije radio kanali postajali su uži - početkom šezdesetih godina kanali 10 do 30 kHz Kapaciteti sistema i dalje nedovoljni. Zagušenja u sistemu česta, sa verovatnoćom blokade od preko 20%, a čak i znato veća u vremenu glavnog saobraćajnog časa.

Poslednjih godina, razvoj i modernizaciju telekomunikacionih sistema i mreža u velikoj meri određuju paketski-orijentisani servisi, pre svega internet, ali i druge primene koje prate ovaj tip komunikacija. Razvijena telekomunikaciona infrastruktura predstavlja osnovu svih jakih, tržišno i tehnološki orijentisanih ekonomija, baziranih na proizvodnji i distribuciji znanja i informacija. Zbog toga je u mnogim zemljama zapadne Evrope, kao i u Severnoj Americi, Japanu i Južnoj Koreji, došlo do naglog proširenja informacionog kapaciteta telekomunikacionih mreža, zbog čega su ove mreže u velikoj meri poprimile širokopojasni karakter. U pogledu informacionog kapaciteta, telekomunikacionu mrežu sačinjavaju transportni deo, kroz koji se ostvaruje veliki bitski protok i prenos informacija na velika rastojanja (long-haul mreža, koja kao svoj niži nivo obuhvata široko-oblasnu (WAN) mrežu i regionalnu, odnosno gradsku (MAN) mrežu) i pristupni deo, kroz koji se ostvaruje protok nižeg intenziteta na relativno kratkim rastojanjima i do krajnjeg korisnika

Danas je komunikacioni sistem veoma razvijen. Jedna od vodećih komunikacionih mobilnih sistema jeste, pored SIEMENS-a, SONY-a, NOKIA-e, tu je i ERICSSON.

2. KOMUNIKACIONA INFRASTRUKTURA

Komunikaciona infrastruktura Ericsson-a zasnovana na IP Switch-evima, Router-ima, serverima, security sistemima i ostalom opremom za prenos podataka u korporativnim mrežama predstavlja standard za efiksno organizovan posao u poslovnom okruženju. Struktura zasnovana na IP protokolu postaje univerzalni medij za prenos svih vrsta podataka. 1, čime se obezbeđuje postepena konvergencija prenosa podataka i telefonije (multiplekseri, terminalna oprema, multi-servisni i media gejtveji, modemi, konvertori različitih vrsta, kablovi, pasivna oprema,...). Obezbeđujemo rešenja najvećih svetskih proizvođača za arhiviranje i upravljanje podacima, kao i sigurnost i zaštitu podataka u poslovnim sistemima. Pripremljeni za stalno promenljive zahteve u današnjem on-demand poslovnom okruženju, naša rešenja mogu da isporuče zahtevanu snagu i kapacitet za izvršavanje klasičnih poslovnih aplikacija kao i e-business aplikacija simultano na istom serveru. To je upravo ono što pomaže smanjenju kompleksnosti, rizika i troškova poslovanja, povećavajući istovremeno produktivnost. Mi pomažemo našim klijentima da projektuju, izgrade i održavaju inteligentne, fleksibilne i sigurne informacione infrastrukture.

1. UVOD 3
2. KOMUNIKACIONA INFRASTRUKTURA 4
3. KOMUNIKACIONI SISTEMI 5
3.1. Eriksonova telefonski sistem MX-ONE 5
3.2. BusinessPhone sistem 6
3.3. 3G sistemi 7
3.4. GSM sistemi 8
3.5. Ostali savremeni sistemi Ericsson-a 9
4. ZAKLJUČAK 10
5. LITERATURA 11


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11-06-2010 02:23 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Informacioni sistemi na turističkim brodovima - esej derrick 0 1,057 07-09-2013 11:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi u menadžmentu derrick 0 1,428 07-09-2013 11:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Integrisani informacioni sistemi derrick 0 1,116 07-09-2013 11:12 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi za upravljanje sadrzajem Maja 0 1,649 06-03-2012 08:07 AM
zadnja poruka: Maja
  Informacioni sistemi za poslovne funkcije Maja 0 1,922 06-03-2012 08:02 AM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: