Kako se ponašati tokom rešavanja testova ličnosti?

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Goran Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 327
Pridružen: Jan 2010
Poruka: #1
Kako se ponašati tokom rešavanja testova ličnosti?

Mislite da ste sa ispitima bili gotovi onoga dana kad ste završili školovanje? Nažalost, prevarili ste se. I na tržištu rada čeka vas niz ispita, a prvi je onaj pri zapošljavanju. Provera znanja stranih jezika, informatičkih veština i tome slično uobičajeni su u svakoj firmi, a sve je više onih koje koriste i testove ličnosti. Pre nego što se sretnete s takvim testovima, potrebno je znati nekoliko korisnih informacija.

Pripremite se

Stručnjaci za testiranja napominju da je kandidatima mnogo jednostavnije da pristupe testiranju ako znaju šta ih čeka. Pretražite internet, saznajte koji se tipovi testova koriste i kako su koncipirani. Na taj način ćete se uveriti da nemate čega da se bojite!

Budite iskreni

Testiranje kandidata po pravilu sprovode školovani psiholozi koji takođe analiziraju rezultate. Pošto je reč o stručnjacima, mogućnost da otkriju kandidata u laži je velika. Zato, nemojte misliti da ćete uspeti da ih prevarite. Ako ste već odlučili da se zaposlite, zaposlite se na pošten način.

Budite ono što jeste

Rezultati će pokazati vašu ličnost, pa je zato i te kako važno dati ispitivačima jasnu sliku o sebi. Konačno, ako niste iskreni sami sa sobom, možda dobijete posao koji vam neće odgovarati niti ćete ga obavljati sa zadovoljstvom. Na primer, konkurišete za posao u kojem zaposleni pri obavljanju zadatka mora da ima pomalo agresivan nastup. Ako glumite upornu i pomalo agresivnu osobu, možda ćete i dobiti posao, ali ako po prirodi niste takvi, teško da ćete dugoročno biti zadovoljni i uspešni u radu.

Ne pokušavajte da dominirate!

Ako se zateknete na grupnom testiranju, morate znati kako da se ponašate. Stručnjaci ističu da su nebrojeno puta prisustvovali testiranjima gde su pojedinci želeli i pokušavali da se dodatno istaknu u većem broju kandidata, što naravno nije dobro jer poslodavac stiče utisak da niste tolerantni. Međutim, nikako nije dobro samo sedeti i pustiti drugima da govore, već se morate uključiti u raspravu. Da biste znali na koji ćete način pristupiti razgovoru i koliko ćete se javljati za reč, najbolje je predvideti situaciju i pokušati pronaći ravnotežu. Tako ćete ostaviti utisak ličnosti koja zna da se izbori za svoje mišljenje, ali je istovremeno tolerantna i dopušta drugim da izraze svoje stavove.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
27-02-2010 04:45 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kako saznati u kojem ste poslu najbolji? Goran 0 970 27-02-2010 05:05 PM
zadnja poruka: Goran
  Kako da budete kreativni? 14 načina Goran 0 1,030 12-02-2010 02:28 PM
zadnja poruka: Goran
  Kako izgraditi ugled na radnom mestu? Goran 0 1,048 12-02-2010 02:16 PM
zadnja poruka: Goran
  Kako jezik i pravopis utiče na poslovanje Goran 0 766 12-02-2010 12:13 AM
zadnja poruka: Goran
  Kako održati sastanak na temu poboljšanja poslovanja? Goran 0 662 12-02-2010 12:05 AM
zadnja poruka: Goran

Skoči na forum: