Jezik i kultura elektronskog poslovanja

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Jezik i kultura elektronskog poslovanja
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije i Ekonomike i Elektronsko poslovanje.

Polazeći od okvirnih određenja kulture i jezika, njihov međusobni odnos posmatra se u tri ravni. Kao
opšte kategorije, kultura i jezik se uzajamno podrazumevaju, jer nema kulture bez jezičkog izraza niti jezika bez kulturnog sadržaja; pri tome, jezik je sredstvo izražavanja kulture, ali i njen formativni princip.

Na nivou pojedinačnih kultura i jezika (koje je inače teško razgraničavati i prebrojavati) prosta korelacija je moguća ali nije nužna, jer jedna kultura može da se ostvaruje u više jezika, a jedan jezik može da bude nosilac više kultura.
Najzad, fini splet odnosa postoji i na razini specifičnih podkultura i odgovarajućih jezičkih varijeteta. Taj fini splet odnosa i razina, kako u teoretskim i do sada ispitanim vezama, tako i u vezama koje nastaju i koje će nastati pod uticajem razvoja ljudske tehnologije i tehnike, u mnogome se projektovao na novi vid poslovanja, koja nije bila poznata čovečanstvu sve do pojave računara, lokalnih, pa globalnih mreža, kao i prakse poslovanja putem novih sredstava komunikacije. Lokalni karakter poslovanja, koji se nije širio dalje od granica jedne države ili regiona, u starija vremena, zatim njegovo naglo širenje posle otkrića Novog sveta u kojem jeste dominirala svetska trgovina, ali više u domenu imperijalnog položaja povlašćenih zemalja prema novootkivenim kolonijama u kojima esencijalni smisao poslovanja sveden na prosto otimanje i nekonkurentsko poslovanje, sa razvojem i novim svetskim poretkom dobio je novu dimenziju, ukojem se prepliću poštovanje zakona trgovine, kao prvo, ali i uvažavanje i izjednačavanje sa klijentima i strankama širom sveta. Upravo takva generalizacija i težnja za univerzalnim pravilima, posredno je uticala i na jezik i kulturu poslovanja među narodima, zemljama i civilizacijama širom sveta........

Pojam elektronskog poslovanja


Elektronsko poslovanje (en: E-business) jeste vođenje poslova na Internetu, što ne podrazumeva samo kupovinu i prodaju, već organizaciju poslovanja firme u mrežnom okruženju, organizovanje poslovne komunikacije prema klijentima i brigu o klijentima.

Izraz elektronsko poslovanje je prvi put upotrebljen od strane američke kompanije IBM da bi se označilo poslovanje uz značajnu primenu savremene, elektronske tehnologije. Do tada se ovaj izraz odnosio na poslovanje u sektoru elektronike. Pod elektronskim poslovanjem podrazumevamo obavljanje poslovnih procesa uz primenu elektronske tehnologije. Elektronska tehnologija podrazumeva kombinovanu upotrebu informacionih tehnologija i telekomunikacija. Ova vrsta tehnologije omogućava slanje velikog broja informacija, na velike daljine u kratkom vremenskom periodu. To omogućava preduzeću, koje u svom poslovanju koristi elektronsku tehnologiju, da ostvari značajne uštede u troškovima poslovanja, efikasnije obavlja svoje zadatke i, samim tim, bude konkurentnije na tržištu.

Danas e-poslovanje ostvaruje ekspanzitivan rast. U dosadašnjem periodu e-poslovanje je doživelo posebnu ekspanziju u maloprodaji, izdavaštvu i u finansijskim uslugama. Generalno posmatrano, prednost elektronskog u odnosu na tradicionalno poslovanje su vezane za povećanje kvaliteta, agilnosti, za dodatne usluge sa jedne strane, i za sniženje prodajnih cena, smanjenje vremena izlaska na tržište, odnosno realizivanje transakcija sa druge strane. Takođe se intezivira zajednički nastup na elektronskom tržištu vezan za razvoj elektronskih partnerstva.
Definisanje elektronskog poslovanja ...

SADRŽAJ

1. Uvod 3
2. Pojam elektronskog poslovanja 4
2.1. Elektronska trgovina 5
3. Pojam kulture 6
4. Pojam jezika 7
4.1. Formalni jezici 7
4.2. Struktuiranje poslovnog razgovora 7
4.3. Poslovno komuniciranje 8
4.4. E –mail ( Elektronska pošta) 8
4.5. Govorni model komunikacije 9
4.6. Model četiri uha- podesan za analizu konkretnih saopštenja I za otklanjanje mnoštva komunikacionih smetnji. 10
4.7. Struktura razgovora u modernoj teoriji komunikacije 12
5. Pojam pisma i njegove odlike 12
5.1. Poslovno pismo, opšte karakteristike 13
6. Zaključak 14
7. LITERATURA 15
7.1. WEB IZVORI 15
7.2. TABLICE 15PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
30-05-2010 11:17 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ekonomičnost kao pokazatelj ekonomske uspješnosti poslovanja derrick 0 1,071 05-02-2014 11:43 PM
zadnja poruka: derrick
  Preventivna uloga interne revizije u optimiziranju rizika poslovanja u budućnosti Maja 0 1,417 17-02-2012 03:42 PM
zadnja poruka: Maja
  Logistički aspekti poslovanja Renault-a i Opel-a Maja 0 1,364 17-02-2012 01:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Utjecaj lokacije na uspješnost poslovanja prodavaonice Dzemala 0 1,958 10-08-2011 05:55 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Diplomski rad - Prednost elektronskog poslovanja u odnosu na klasični biznis erik_bananamen 0 2,472 25-05-2011 11:51 PM
zadnja poruka: erik_bananamen

Skoči na forum: