Istaknute ličnosti Francuske revolucije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Istaknute ličnosti Francuske revolucije
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD


Francuska revolucija (1789-1799.) je bila važan deo istorije Francuske, Evrope i zapadne civilizacije. Tokom tog perioda, republika je zamenila apsolutističku monarhiju, a Rimokatolička crkva je bila primorana da izvrši radikalnu reorganizaciju. Dok je Francuska oscilovala između republike i carstva 75 godina nakon što je Prva republika pala posle državnog udara, revolucija se smatra glavnom prekretnicom u istoriji Zapada - od vremena apsolutizma i aristokratije do doba građanstva kao glavne političke snage.

Ovakvo stanje u Francuskoj odražavalo se na raspoloženje i shvatanje tadašnjeg francuskog društva. Sav obrazovani svet Francuske pred revoluciju protivio se svemu što je sputavalo čovečiju misao i akciju. Oformila se ideologija jednog društva koje je osetilo da ima dovoljno snage da se bori za napredak. Istupajući protiv starog shvatanja i zaostalog uređenja, pobornici novih ideja izvršili su duhovnu revoluciju i tako pripremili masu za borbu protiv apsolutizma i feudalizma. Pobornici novog pravca u filozofiji - racionalisti - snažno su pokrenuli misao koju preko enciklopedista i drugih snažnih ličnosti u oblasti nauke i umetnosti rađa u Evropi sjajno doba francuske prosvećenosti

U svakom istroijskom događaju postoje određeni ljudi-ličnosti koji su obeležili taj neki period. U ovom seminarskom radu biće prikazane istaknute ličnosti koje su obeležile francusku revoluciju.

S A D R Ž A J


UVOD
1 FRANCUSKA REVOLUCIJA 4
2 ISTAKNUTE LIČNOSTI FRANCUSKE REVOLUCIJE 4
2.1 Luj XVI 4
2.2 Maksimilijan Robespjer 6
2.3 Žak-Luj David 6
2.4 Monteskje i Ruso 7
2.5 Larg Voltaire 8
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
14-02-2012 12:46 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Velike revolucije i nastanak ustava i ustavnosti derrick 0 744 08-02-2014 03:01 PM
zadnja poruka: derrick
  Uzroci velike francuske revolucije Dzemala 0 2,717 18-10-2010 08:43 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: