Berlinski sporazum

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Berlinski sporazum
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U avgustu 1872. godine Milan Obrenović je napunio 18 godina i stupio je na čelo Srbije. Uz njega su i dalje bili Ristić i Blaznavac, ali u aprilu 1873. godine Blaznavac iznenada umire. Vladu formira Jovan Ristić, ali posle nekoliko meseci, Milanu je neomiljenog Ristića isključio iz državnih poslova i penzionisao, a vladu je prepustio Jovanu Marinoviću, koji je bio zet kapetana Miše Anastasijevića. U toku 1873. godine knez je posetio Beč i Pariz, gde je primljen sa visokim počastima, kao vladari nezavisnih zemalja, što je podiglo njegovo samopouzdanje i pojačalo sujetu. U proleće 1874. Milan boravi u Carigradu, sa velikim nadama, ali se vratio praznih šaka i pogoršanih odnosa sa Turskom. Jovan Ristić je o tome zapisao:

„Neobjašnjivim načinom, tadašnji predsednik Kabineta (J. Marinović, nap. J. Ž.) odvede Kneza Srpskog u Carigrad na prosto obećanje da će se Srbiji dati železnička veza, o kojoj su se vodili pregovori. Već ni sam predmet nije vredio da mu se prinese tolika žrtva, naročito u ondašnjem stanju železničkoga pitanja. A kad se Knez iz Carigrada vratio praznih ruku, bio je utisak bolan i mučan, koji je pao, s jedne strane na narod, koji se svagda teško odlučivao na podvorenje Carigradu, a s druge, na narod naviknut na uspehe, kad god mu vladaoci idu u Carigrad“.

U julu 1875. godine izbio je ustanak u Hercegovini, koji se u priličnoj meri odrazio i na Srbiju. U to vreme, mladi knez se 25. jula verio sa Natalijom Petrovom Keško, ćerkom vlaškog spahije, posle neuspešnih pokušaja ženidbe nekom od ruskih princeza. . .

Sadržaj:


UVOD 3
1.1 Nezavisnost Srbije 4
1.2 Knez i kralj Milan Obrenović 5
1.3 Srbija pod upravom kneza i kralja Milana 7
1.4 Od San Stefana do Berlina 10
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 16PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12-08-2011 04:25 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Berlinski kongres 2 derrick 0 1,406 09-02-2014 01:06 AM
zadnja poruka: derrick
  Berlinski kongres derrick 0 1,868 09-09-2013 02:17 PM
zadnja poruka: derrick
  Šengenski sporazum derrick 0 665 08-09-2013 10:11 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: