Dzemala
Posting Freak

Poruka: 8,277
|
Problem odgovornosti u etici
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Zašto sam izabrao baš ovaj citat za početak izlaganja o etici? Koliko god da bio banalan, jer pravi filozofi vole transcendentalne istine, ovaj nas citat sasvim lepo uvodi u kritiku etike, o kojoj će ovde biti reč.
Krenimo od jedne zamišljene maksime. Recimo da ona glasi: „Pucanje nije dobro.“ Znači, pucati se ne sme. Zatim dolazi moralni autoritet Harry i kaže kako je pucanje dobro pod uslovom da meci završe u pravom čoveku. Za potrebe ovog izlaganja reći ću da se ja, verovatno kao i vi....
ETIKA
Nemoguće je u par rečenica sumirati sve etičke koncepcije. Mnogo je ljudi kroz istoriju filozofije na različite načine govorilo o etici. Ali za kritiku etike ipak treba poći od nekakve koncepcije etike. Evo kako ja vidim etiku: etika bi bila znanost u potrazi za večnim vrednostima i principima ponašanja. Ona promišlja o tome koje je delovanje dobro, a koje loše, kako voditi dobar život i kakvo je pravedno društvo. Ona pretpostavlja da je čovek slobodno biće, obdareno razumom, da promišlja o svom delovanju, da djeluje u skladu sa motivima, da je svestan, odgovoran, da predviđa posledice svog delovanja i procenjuje ih, da brine o drugim ljudima i njihovom dobru itd. Sve je ovo podložno ispitivanju i ova kritika etike će to preispitati. . .
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>>
SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi
LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
|
|
| 08:04 AM |
|