Čovek - sociologija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Čovek - sociologija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ЧОВЕК


Све што постоји на планети Земљи може се поделити на живу материју и на мртву материју.

Мртва материја је све што се не умножава и репродује. Жива материја је све што се умножава и репродукује. Живи део се дели на биљке и животиње; најпростији облик живе материје су вируси и бактерије.

Наjсавршенији облик живе матетерије јесте људски организaм – човек.

[Slika: 906374832_04172011_1.jpg]

Човек, као организација живе материје – људски организам, је оспособљен да се умножава, живи и брине о себи. Он је способан да се креће, ради, памти прошлост, предвиђа будућност, заузима активан однос према средини у којој се налази, опажа околину и самога себе, има спосбност да зна да постоји,свестан је.
Људски организам се састоји из неколико организованих телесних система: систем крвоток, који организам снабдева потребним материјама и ослобађа организам од непотребних и штетних материја, систем за варење који припрема материје које дају организму енергију и друге материје потребне за одржавање организма, тела, систем за кретање и физички рад (мишићно – коштанзглобни систем ), систем за репродукцију, систем чула којима примамо спољне дражи околног света и нервни систем који руководи свим тим системима, целокупним организмом. Он омогћава јединствено функ-ционисање људског организма и ништа не ради, ништа се у организму не дешава а да то није под дејством нервног система.
Нерни систем се из практичних разлога дели на централни нервни систем и периферни нервни систем. Централни нервни систем се састоји од мозга, кичмене мождине и можданих живаца; а периферни невни систем се састоји од живаца који потичу из кичмене мождине и допиру до сваког делића организма, а служе да мозак обавесте о ономе што се дежава у организму и спољној средини која има било какав однос са људским организмом и друга њихова функција је да пренесу одговор, наредбу мозга на организам, да би заузео став према спољном свету...


8str.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
17-04-2011 06:15 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sociologija porodice derrick 0 1,827 08-03-2014 11:49 PM
zadnja poruka: derrick
  Šta je sociologija derrick 0 1,360 21-09-2013 09:52 AM
zadnja poruka: derrick
  Priroda i čovek u tehnološkom društvu VS1 0 1,260 18-02-2012 02:27 AM
zadnja poruka: VS1
  Islam-sociologija derrick 0 1,933 08-01-2012 08:09 PM
zadnja poruka: derrick
  Država - Sociologija derrick 0 1,634 08-01-2012 07:41 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: